UF Voňavé jabĺčka 21

Ovocie je dobrá vec, vie to každý vzdelanec.

Lepšia ako čokoláda, od mamky je hruška sladká.

Od otecka jabĺčko, s chuťou schrúmem ľahúčko.

Od babičky strapec hrozna, každý z nás to dobre pozná.

Od dedka zje broskyňu v každú dennú hodinu.

Zdravý budem, plný sily, skúste to tiež, moji milí.

 

Ovocie a zelenina sú veľmi zdravé a mali by mať v našich jedálničkoch bohaté zastúpenie. A to obzvlášť v období, keď na nás číhajú vírusy na každom rohu. Nelenili ani žiaci 2., 3. a 5. ročníka a na hodinách PVC si spolu s pani učiteľkou a pani asistentkou upiekli jabĺčka. Každý žiak svoje jabĺčko rozpolil, položil ho na plech, posypal cukrom a škoricou. Takto pripravené jablká sme dali do rozpálenej rúry. Celou kuchynkou sa niesla nádherná vôňa. Jabĺčka chutili znamenite! Pri práci v kuchyni sme sa spolu naučili aj peknú básničku o ovocí.

Mgr. Martina Koišová