Projekt:  PRIBÍŽME SA K PRÍRODE

Projekt realizujeme na základe grantového programu "SPPravmeTo" vyhláseného Nadáciou SPP     

Hlavným cieľom projektu bolo vytvoriť aktivity, ktoré pomôžu deťom zmysluplne tráviť voľný čas, rozvinú environmentálne cítenie, eliminujú pohybové bariéry, zlepšia psychomotorický vývin a naučia ich starať sa o prírodu v im dostupnom prostredí.


Kolektív zanietených učiteľov v SŠI, ktorým nie je ľahostajný osud detí so zdravotným znevýhodnením, spoločne s detským EKO tímom a žiakmi školského klubu a internátu vo voľnom čase naplnili cieľ projektu. Vytvorili domčeky pre užitočný hmyz, náučné pexeso, zmyslový chodník, na vychádzkach nazberali a nasušili liečivé bylinky. Osadili „Hotely pre hmyz“, čím pritiahnu do záhrady užitočný hmyz, ktorý pomôže bojovať so škodcami. Z prírodnín vytvorili masážny zmyslový chodník na stimuláciu chodidiel a osadením náučného pexesa vytvorili pre žiakov živú učebňu, kde si budú môcť upevňovať poznatky o lesných zvieratách. Prínosom celého projektu je, že vyčistením a upravením záhrady sa podarilo prinavrátiť kúsok zelene a prírody do školského areálu priamo v centre mesta, kde naša škola sídli.

Začiatok projektu: júl 2018           Ukončenie projektu: november 2018
Prostredníctvom projektu sme získali:
finančné prostriedky v hodnote 1000 € na nákup hranatých dosiek, náterové hmoty, spojovací materiál, náučné kocky na pexeso, plátno, pastelky, diplomy, medaily.

Srdečne ďakujeme Nadácii SPP za podporu nášho projektu a všetkým dobrovoľníkom, ktorí boli nápomocní pri jeho realizácii.

Mgr. Ľubomíra Kucková