V stredu, 14. 03. 2018, sa naša škola zúčastnila ďalšieho ročníka regionálneho podujatia „Môj priateľ počítač“. Podujatie organizoval Okresný úrad Žilina, odbor školstva a Spojená škola, J. M. Hurbana, Žilina.  

Opäť boli pozvaní žiaci a učitelia špeciálnych základných škôl žilinského regiónu, ktorí prišli ukázať vedomosti a zručnosti v práci s počítačom. Našu školu reprezentovali žiačky 7. ročníka Erika Garbierová a Pamela Štrkáčová.

V tomto školskom roku  v rámci finančnej gramotnosti bola zadaná téma:

„ Keby som bol milionárom...“

Žiaci sebe aj ostatným ukázali, že počítač nemusí byť len na hranie a konverzácie cez sociálne siete.  V dnešnej dobe je veľmi dôležité vedieť s ním pracovať a hlavne využiť nadobudnuté vedomosti v praxi. Všetci žiaci z každej pozvanej školy spracovali tému odlišným spôsobom. Videli a počuli sme prezentácie, krátke filmové videá, rozhovor ale aj prezentáciu na známu rozprávku O troch grošoch. Niektoré projekty boli úsmevné, iné zas vážne.

Naša prezentácia bola zameraná na to, ako by sa dal minúť jeden milión eur. Pracovali sme s internetom, skenerom... Odpovede sme hľadali na facebooku aj medzi kamarátmi. Pamela pridala do prezentácie aj svoj príbeh, ako by ona sama peniaze utratila. Jej príbeh zaujal mnohých, za čo si vyslúžila veľký potlesk.

                                                                                              Mgr. Viera Kalmanová