UF floorbalV marci 2022 sa naši žiaci stali víťazmi Majstrovstiev Slovenska Špeciálnych olympiád vo floorballe. Vďaka tomu nás pozvali na turnaj žiakov 2. stupňa základných škôl Floorball SK LIGY v Tatralandii. Uskutočnil sa v dňoch 4. – 5. 5. 2022 v Aréne Tatralandie.

Do Tatralandie sme prišli deň pred začatím súťaže, a tak sme mali s deťmi možnosť stráviť pár hodín v Aquaparku. Bol to pre niektorých úplné nový zážitok a vidieť ich radosť v očiach, keď sa vyšantili vo vode, bolo neopísateľné. Presvedčiť sa o ich radosti môžete pri prezeraní fotiek.

4. 5., v stredu, sme absolvovali exhibičný zápas proti chlapcom základných škôl. Bola to dobrá skúsenosť a predpríprava na zápasy, ktoré nás čakali 5. 5. proti dievčenským tímom. Prišli nás podporiť aj herci zo seriálu Hranica a po zápase sa deti zúčastnili autogramiády, na ktorej sa s hercami aj odfotili.

Pred sebou sme mali posledný deň, ktorý bol náročnejší ako dni pred ním. Odohrali sme prvé dva zápasy, kde naši žiaci ukázali, že ich vôbec netreba podceňovať. Po týchto zápasoch sa prebojovali do semifinále a hrali o 3. a 4. miesto proti hráčkam zo základnej školy v Modre. Zápas sa síce skončil našou prehrou 6:3, ale naši žiaci to nevzdali a bojovali do posledného odpískania zápasu. Veď hrať proti skúseným trénovaným a zdravým deťom je pre naše zdravotne znevýhodnené deti veľkou výzvou a úspechom. Odišli sme skúsenejší motivovanejší a obohatení o príjemné zážitky z floorballu. Veľká gratulácia patrí celému tímu Špeciálnej základnej školy z Bytče za reprezentáciu Špeciálnych olympiád a za krásne 4. miesto v súťaži SK LIGY vo floorballe proti víťazom krajských kôl 2. stupňa základných škôl.   

Mgr. Ivana Janošíková