UF sisky 22Obdobie od Hromníc do Popolcovej stredy nazývame fašiangy. Sú prechodom medzi zimným a jarným obdobím. Počas fašiangov prevláda zábava, karnevaly, maškarné plesy a s tým spojené hodovanie. Typickým fašiangovým jedlom sú šišky. To veľmi obľubujú aj naši žiaci, a preto sme si spolu s našimi štvrtákmi a prípravkármi spoločne upiekli tieto výborné, nadýchané a sladučké šišky plnené jahodovým džemom. Postupovali sme presne podľa receptu. Najprv sme čítali, vážili, potom miesili, vykrajovali a nakoniec vyprážali tieto chutnučké kolieska v oleji. Hotové sme ich ozdobili jahodovým džemom, práškovým cukrom a potom sme si už len pochutnávali na plodoch našej práce a nešetrili sme slovami chvály. Ponúkli sme aj pani riaditeľku a všetky pani učiteľky. Boli skutočne výborné. Mňam.

Mgr. Mária Poliaková