Hovorme o jedle

Opäť sme sa zapojili do súťažno-vzdelávacích aktivít vyhlásených neziskovou organizáciou „Centrum rozvoja znalostí o potravinách“. Činnosť tejto organizácie je zameraná na zvyšovanie úrovne vzdelania a povedomia o vhodných stravovacích návykoch, o potravinách, ich úlohe pri ochrane zdravia a prevencii voči ochoreniam, o ich vplyve na  kvalitu života každého z nás. Cieľom Centra rozvoja znalostí o potravinách je vyvolávať a podporovať spoluprácu a aktívnu účasť pri budovaní a rozvoji zdravia a zdravého životného štýlu u všetkých – detí, mládeže, učiteľov, rodičov aj širokej verejnosti. V tomto roku sme sa zapojili do dvoch denných tém: „Chlieb, pečivo obilniny, cestoviny, zemiaky“ a „Zelenina, ovocie, orechy z našich sadov“.

Metodický list Chlieb, pečivo, obilniny, cestoviny.

Metodický list Ovocie a zelenina.

Prezentácia Zdravie, sila, vitamíny z ovocia a zeleniny.

Prezentácia Tajomstvo obilného zrnka.

 

Mgr. Alena Korduljaková

Bc. Eva Sedliačková

Hovorme o jedle

Zamestnanci školskej jedálne sa spolu s pedagógmi a žiakmi zapojili do projektu Hovorme o jedle, ktorý bol zameraný na podporu zdravého životného štýlu a prevencie rôznych ochorení a obezity. V rámci neho sme pripravili pre deti ŠMŠ a žiakov ŠZŠI Bytča dve zaujímavé aktivity, ktoré si môžete pozrieť v priložených prezentáciách.

 

Hovorme o jedle

Zelený deň

Ako deti naučiť jesť ovocie a zeleninu?

Čo je základom správnej výživy? Ako deti naučiť jesť ovocie a zeleninu? Odpovede na tieto a ďalšie otázky nájdete v priloženom súbore.

Varíme s láskou

Zamestnanci školskej jedálne:

Vedúca školskej jedálne:
Bc. Sedliačková Eva
 
Kuchárky:
Raždíková Anna
Dobošová Janka
Bučková Viera
 

V prílohe si môžete prečítať základné informácie o školskej jedálni pri ŠZŠI v Bytči.

Jedálny lístok

V prílohe sa nachádza jedálny lístok od 09.10. do 13.10.2017. Dobrú chuť!